Bliv ikke væk fra en bisættelse

21 januar 2021
Anders Lundtang Hansen

Det er måske ikke så meget, fordi du er mod en bisættelse, eller du havde foretrukket en begravelse, eller du måske ikke er kristen – Guds hus er for alle – men det kan nage i dig at blive væk fra en bisættelse i længden.

Formentlig melder den følelse sig ikke, hvis der er tale om en person, man ikke stod så nær – medmindre man er doven eller tror, man optager en plads for en anden, der hellere ville have haft den – men måske nok nærmere, når der er tale om en person tæt på en.

Vi er ikke så gode til at sætte ord på et tab, og selvom man samles her for at tage afsked med en person, der har betydet meget for mange, så lægger vi låg på vores følelser, og selv bagefter til gravøllen så taler vi mere om noget andet eller forgøgler hele processen med at miste.

Man gider jo ikke rigtig den død.

Man vil ikke huske vedkommende som død

Vi ved alle, at døden kommer til os før eller senere, og den holder os i live ved, at vi ved, at tiden her på jorden er begrænset.

Men heldigvis er det de færreste af os, der ligefrem går og frygter den til dagligt, og vi kommer da nok til at skulle til flere bisættelser og begravelser gennem tiden, før man skal være med til ens egen – hvor man alligevel ikke rigtig “er” der.

Når vi så mister nogle, der står os tæt, så vil vi ikke rigtig have, at det sidste minde skal være i en kold kirke med en lettere forloren afsked, men hvor man hellere vil huske på de gode minder sammen.

Sådan skal det da også være i længden, men man vil nok komme til at fortryde, at man ikke sagde farvel på den sidste rejse for personen.

Skal du have arrangeret en bisættelse, så er der assistance at hente hos https://www.svanebf.dk/ 

Flere Nyheder