Det skal du vide, inden dit gulv skal slibes
gulvafslibning Ishøj

Det skal du vide, inden dit gulv skal slibes

Har du mærker og ridser i dit gulv, som gør det trist og slidt at se på? Så kan det tænkes, at du går og drømmer om en gulvafslibning.

Det er både muligt at få en professionel til det, eller du kan selv gøre det, men hvad skal du vælge? Det kommer meget an på dine evner, men også hvor du bor. En gulvafslibning i Ishøj vil sandsynligvis være billigere end en i hovedstaden, men dyrere end en i Hobro – ligesom så meget andet.

Sådan ved du om gulvet skal slibes

Det første du skal finde ud af, er, om gulvet skal slibes. Det er nemlig ikke alle gulve, der har brug for det. Hvis der er mærker og ridser i lakken, kan det være på tide, da der kan komme vand under lakken, hvilket skaber mørke pletter. 

Nogle gulve vil også være i et blødere materiale og der vil der hurtigere komme spor efter høje hæle, stoleben eller hundeklør. Vær dog opmærksom på, at det også kan tænkes, at dit gulv slet ikke kan blive slebet, hvis det er blevet slebet mange gange før. 

Forberedelse

Uanset om du sliber gulvet selv, eller hyrer nogle, så skal du sørge for at dykke alle søm og skruer, som stikker op over gulvets overflade, da du ellers risikerer, at maskinen bliver ødelagt. Er der ødelagte brædder eller huller, bør du lappe dette med træspartelmasse og lade det tørre.

Derudover vil du gerne fjerne møbler fra rummet, der skal slibes. Hvis nogle møbler ikke kan flyttes, f.eks. et tv eller en reol, der er boltret til væggen, kan du dække dem til med afdækningsplast. Det kan købes i boligmarkedet. Du kan også lukke huller, fure etc. med tape. Dette skal gøres, for selvom de fleste maskiner har sug, vil der stadig undslippe støv, der kan sætte sig i ting.