E bøger – til dig, som elsker at læse

05 december 2018
Astrid Pedersen
E bøger - til dig, som elsker at læse

Som mangeårig læser af papirbøger, har det altid forekommet mig helt og aldeles utænkeligt, at jeg på noget tidspunkt skulle gå over til at læse bøger på en skærm. For det første har hele læse oplevelsen for mig altid været uløseligt forbundet med fornemmelsen af en bog mellem hænderne, duften af papir og tryksværte, og sider, der skal vendes, i takt med at handlingen udfolder sig for mit indre blik.

Den magiske verden, som åbenbares i spændingsfeltet mellem det trykte ord og menneskets egen fantasi, har altid forbløffet og fascineret mig. Og der gik et stykke tid før jeg indså, at denne magi intet har at gøre med hverken indbinding, papir eller tryksværte, men der imod sagtens kan opstå gennem et elektronisk medie.

E bøger – når livet bliver for trangt til store bogreoler

Da jeg for et par år siden blev enke, måtte jeg sande, at mit og min husbonds fælles hus var for stort til, at jeg selv kunne overse rengøring og vedligeholdelse. Jeg flyttede derfor i en mindre lejlighed, og måtte således sige farvel til flere af mine jordiske ejendele, her under mine bøger. Min søn købte mig en såkaldt e-reader, som skulle gøre det ud for en erstatning.

Selv om jeg i begyndelsen var skeptisk, gik der ikke særligt lang tid, førend jeg kunne se alle fordelene ved konceptet. En e-reader er ikke særligt tung, hvilket er en fordel, når man – som jeg – hurtigt udtrættes i skuldre og arme. Jeg kan selv bestemme skriftstørrelsen, hvilket mit til tider svigtende syn sætter stor pris på. Og så har jeg adgang til et hav af såvel skønlitteratur som faglitteratur gennem mit abonnement på Politikenbooks, således at jeg slipper for at skulle på biblioteket i tide og utide.

Jeg kan på det varmeste anbefale politikenbooks.dk til alle i en lignende situation.

Flere Nyheder