Hvad skal du huske ved gulvafslibninger?

10 juni 2020
Cecilie Mortensen

Hvis du står til at skulle have gulvet slebet, så er der flere ting, som er gode at have for øje. Det er også punkter, som en gulvmand vil have helt styr på. 

Er der styr på gulvets tykkelse?

For det første er der begrænsninger for, hvor meget et trægulv kan slibes eller afhøvles. Træet har nemlig kun den tykkelse, som det havde, da det blev lagt, og for hver gang der arbejdes på det, som slibes eller høvles der et lille lag af overfladen. Tager man en gulvafslibning, så slibes der omkring 1 millimeter af overfladen – det er nemlig lige nok til, at diverse ridser kan fjernes. På den måde skal der ikke meget til, før overfladen kan blive jævn og flot igen. Tager man omvendt en gulvafhøvling, så er det en behandling, der er en del hårdere for gulvet. 

Den rette gulvbehandling 

Efter enhver gulvafslibning så skal gulvet også efterbehandles. Og her er det vigtigt, at man finder den rette behandling, og at det laves rigtigt. Her er det f.eks. vigtigt, at gulvfirmaet er gode til at spore sig ind på de behov og ønsker, du har til dit gulv. Hvis du er en børnefamilie, så er det en idé at få en efterbehandling, som kan give en mere lukket overflade, så væsker og diverse madvarer ikke så nemt kan trænge ned i gulvet og lave plamager. 

En gulvbehandling kan dog også mere end at være praktisk. Den kan også ændre på gulvets udseende, så det bliver lysere, hvis du foretrækker det. 

Når du skal finde dit gulvfirma, så vær gerne opmærksom på, om de er gode til at rådgive dig omkring disse ting herover. Det har nemlig en betydning for, hvilket resultat du ender ud med i sidste ende. Til en start kan du få den hjælp, du skal bruge her: https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-aalborg/

Flere Nyheder