Kom dit misbrug til livs

08 juni 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Uanset hvilken type misbrug du har, det kan være stoffer, alkohol, spil eller et helt fjerde, er der hjælp at hente på et af landets misbrugscentre. Det er gratis at modtage hjælp, da et misbrug anses som en sygdom på lige fod med alle andre. 

Det kræver dog at du er villig til at opgive dit cpr. nr. Til den indledende samtale er det muligt at forblive anonym, men skal du modtage reel hjælp, antabus og måske en indlæggelse kræver det dit cpr. nr. med mindre at du selv er villig til at betale. Årsagen er at der til en betaling skal knyttes et cpr. nr. Du kan læse mere om behandling for alkoholmisbrug her https://behandlingscenter-stien.dk.

Misbrugscenter

Indlæggelse eller døgnbehandling

Om du skal indlægges eller kan “nøjes” med en døgnbehandling afhænger af en individuel vurdering, der tager udgangspunkt i dit misbrug. Har du et langvarigt og voldsomt misbruger, det man i daglig tale kalder dranker, kan det være nødvendigt med en indlæggelse, så du kan afgiftes under ordnede forhold. Som seriøs misbruger kan du nemlig ikke stoppe fra den ene dag til den anden. Din krop er vant til store mængder alkohol og vil gå i chok, hvis du stopper fra den ene dag til den anden. Derfor skal det ske gradvis. 

Ved siden af afgiftningen vil behandlere snakke med dig årsagerne til dit misbrug og hvis muligt give dig værktøjer så du fremadrettet nemmere kan håndtage et liv uden et misbrug. Det kan også være at de hjælper med at få skabt kontakt til gamle venner og familien. Ofte er det med til at hjælpe en med at holde sig ædru. 

Også fordi ens nuværende venner ofte også har et misbrug og det kan være nødvendigt at sige farvel til dem. Der er også hjælp at hente fra misbrugscenteret, når den egentlige behandling er slut. 

Flere Nyheder