Kreativt legetøj af babyudstyr

14 januar 2019
Anders Lundtang Hansen
Kreativt legetøj af babyudstyr

Selv det aller første legetøj til børn eller i hvert noget nær det aller første legetøj, man giver til de små poder, kan sagtens være af den kreative art. Faktisk er det at foretrække, da det udvikler barnets sind i samhørighed med det stadie, barnet befinder sig på.

Noget legetøj er skabt med henblik på, at barnet skal opleve genkendelighed i for eksempel figurer, barnet har set på TV eller internettet, hvor forældrene kan være sikre på, at der også er tryghed forbundet med legetøjet ved, at der blandt andet ikke er små dele, som barnet kan få galt i halsen, eller skarpe kanter, som barnet kan komme til skade på.

Men legetøj kan sagtens være meget mere end bare blikfang og en mulighed for distrahering for barnet eller chancen for at blive optaget af noget i en kortere eller længere periode: Det lille barn kan også udfordres allerede fra, at barnet lærer at gå – eller stadig er på kravlestadiet.

Med udfordring mener vi ikke et uoverkommeligt problem, som barnet oplever som en stopklods for forståelse, men en mulighed for succesoplevelsen ved en kombination af logik og gentagende forsøg.

Det kan være alt fra træklodser, der skal passe ned i rette huller til anordninger, der spiller lyde afhængigt af, hvordan de bliver aktiveret eller noget helt andet, der giver tilfredsstillelse og succesoplevelser for barnet efter, hvor dygtigt og udforskende vedkommende er.

Selve legetøjet kan i selv almindelig form fungere som underholdning i sig selv, men så kan man betragte kreativt legetøj som flere anordninger i et, hvor barnet både kan finde afslapning, hygge og udfordring i et og samme artefakt.

Der findes mange flere forskellige former for kreativt legetøj end dem, vi har beskrevet i denne artikel.

Hvis du mener, dit barn er klar til kreativt legetøj – og der findes meget til forskellige alderstrin – anbefaler vi, at du kigger HER.

Flere Nyheder