Sådan sikrer du et varmt hus gennem vinteren

13 november 2019
Frederik Mikkelsen
Sådan sikrer du et varmt hus gennem vinteren

Når det bliver koldt udenfor, er det vigtigt at have varmen indendørs. En ting er isolering, men det er også godt at tjekke op sine radiatorer og på gulvvarmen. Begge dele skal vedligeholdes for at fungere vinter efter vinter. Hvis en radiator ikke virker som den skal, kan det skyldes en ventil, og det behøver ikke være et stort problem.

Så vigtig er din termostat

Haner og ventiler bruges i mange sammenhænge, og er kort sagt en anordning som regulerer flow af vand eller luft. Du kender blandt andet funktionen fra din håndvask eller dit cykeldæk, men den findes også mange andre steder, bl.a. i din radiator.

Hvis din radiator er kold, eller den varmer langt over den ønskede temperatur, er der sandsynligvis et problem med termostaten. Nogle gange er det nok at motionere den lidt, men hvis den sidder helt fast og ikke er til at dreje på, skal den skiftes.

Det er nemt at finde en ny i dit lokale byggemarked eller på nettet. Der findes desuden videoer til at guide dig gennem skiftningen af en termostat. Hvis du ikke har mod på det selv, kan du naturligvis også kontakte en VVS’er som er vant til at skifte ventiler.

Det samme problem kan også opstå med din gulvvarme, og det vil du hurtigt opdage. Enten føles gulvet koldt, eller også er det alt for varmt. For at gøre noget ved det, følger du samme fremgangsmåde som med radiatoren.

Hvad du ellers kan gøre

Har du svært ved at holde varmen i de kolde måneder på trods af radiatorer der virker? Så kan det være en god idé at lave en fysisk aktivitet. Det kan være nogle hjemmeøvelser, en hurtig rengøring og støvsugning, eller madlavning. Husk også at lufte ud i 10 minutter 2-3 gange om dagen selvom du fryser.

 

Flere Nyheder