Sand er en forunderlig størrelse

07 juni 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Er det ikke vildt, at man kan have sådan noget som sand, som der er i bittesmå korn, så man dårligt kan holde det mellem to fingre, men som samtidig kan fylde så store dele af planeten, at man kan se det fra rummet?

Vi tænker nok ikke over, hvordan sandet er blevet formet og dannet gennem utallige og atter utallige af år gennem påvirkning fra vandet og mere, for det har delt sig i mindre stykker.

Det er træls at få vådt sand mellem tæerne, når man er på stranden, men vi elsker alligevel følelsen af rent sand mellem tæerne, når vi ankommer på stranden, for det er et ægte tegn på, at nu er det blevet sommer, og man skal nyde de ting, som der følger med den.

Sandet kan gemme på hemmeligheder, hvis man dykker langt nok ned, og så kan man forme det efter alt det, som man ønsker det, hvis man bare har værktøjet og metoden til at gøre det – dette elsker børn specielt.

Sand og grus

Sand er så sandelig noget utroligt noget

Børn elsker at have en sandkasse derhjemme, men forældrene kan ikke lide, at der kommer sand ind i hjemmet, for så skal man hen at støvsuge.

Sand kan også bevæge sig, hvis man ser på en sandklit, som der bliver blæst rundt, så det kan bevæge sig.

Og det kan virke helt imponerende at få at vide, men vejrforholdene kan faktisk gøre, at du en dag kan vågne op til, at der ligger sand på din bil i Danmark, og det sand er blæst hele vejen fra Sahara!

Du drømmer ikke om, hvor meget sand vi har i verden, og det ville være stort set umuligt at opgøre.

Heldigvis kan vi almindelige mennesker få fat i sandet samt grus, hvis man handler hos https://www.jbkristensen.dk/sand-og-grus.

Flere Nyheder