Udnyt overskydende højbedsmuld

21 oktober 2018
Anders Lundtang Hansen
Udnyt overskydende højbedsmuld

Man er generelt en god samfunds- og verdensborger, når man begynder at skabe selv de mindste forandringer, der er til fordel for de kommende generationer og verden som helhed.

Dette skabes blandt andet ved at mindske CO2-udslippet via reducering af kødproduktionen, da kødindustrien er årsag til mange forureninger på verdensplan.

Derfor omstiller mange mennesker og hele familier sig endda til en vegetarisk eller decideret vegansk livsstil, hvilket kun kommer verden til gode i længden.

Nogle mennesker går endda hele vejen og vælger at gro og producere ingredienserne og madmidlerne selv, så man slipper fri af industriens kløer og på den måde kan være selvforsynende og ikke støtte et kapitalistisk virke.

Man kan nemlig sagtens selv, endda i små omgivelser, så, gro og vokse grøntsager og krydderurter af forskellige arter, for det kræver kun en altankasse eller et egnet indeklima, hvis man vil have egne grøntsager og urter.

Den slags kræver god højbedsmuld, der er fyldt med næring, har god struktur, som man sørger for at fordele rigtigt i ens eget bed, og således yder de bedste omstændigheder for, at man kan så frø til de kommende og nuværende sæsoner.

Mange grøntsager og urter kan vokse i det skiftende danske klima, men det sker tit og ofte, at man har overskud af den gode højbedsmuld, men så er det heldigt, at man ikke behøver smide det resterende væk, men kan udnytte det på andre måder end i urte- eller køkkenhaven.

Den gode samfundsborger ved jo, hvor fornuftigt det er at genbruge de artefakter og remedier, man ligger inde med, så intet går til spilde eller ikke bliver udnyttet fuldt ud.

Specielt med naturens midler kan meget genbruges i forskelligt omfang, så det ikke ender i skraldespanden.

Overskydende højbedsmuld kan blandt andet benyttes til at udjævne en græsplæne, hvis man ejer sådan en, til brug i potteplanterne ved blomsterne eller noget helt andet. 

Flere Nyheder