Var det ikke noget med en indvendig dør til din sauna?

16 januar 2019
Anders Lundtang Hansen
Var det ikke noget med en indvendig dør til din sauna?

Måske stoppede du lige op og tænkte med det samme, at den her artikel ikke vedgår dig, for du har jo ingen sauna, som du mangler en indvendig dør til, men så blev du alligevel nysgerrig.

Og var den nysgerrighed måske grundet i, at det kunne være interessant for dig at have en sauna?

Det tænkte vi nok, og det er faktisk slet ikke så svært at få implementeret en sauna i ens hus, som nogle mennesker måske forestiller sig.

Faktisk kan man få installeret en sauna i mange forskellige husformer, hvor en af de populære nok er i sommerhuset, men det kan sagtens lade sig gøre i helårsboliger, jagthytter, udhuse, anneks eller andre husformer.

Det kan ske ved, at man omdanner et eksisterende areal i huset til sauna ved at ombygge et rum eller slå nogle værelser sammen og skabe en sauna.

Men saunaen kan også laves i form af en tilbygning til huset, man ønsker, saunaen skal være placeret i.

Vi anbefaler dog ikke, at du lige giver dig i kast med arbejdet alene, men helst sammen med nogle kyndige mennesker, der har forstand på at bygge saunaer såsom udlærte fagfolk.

Husk så, at I skal indsætte alle de nødvendige dele for at få den fulde oplevelse, og det gælder blandt andet den rette indvendige dør til saunaen.

Det er en stolt skandinavisk oplevelse at benytte sauna, her er det især udbredt i Finland, hvor det er populært at sidde i en sauna et par minutter og så spæne ud i sneen og hoppe ned i et tilskåret hul i en frossen sø og så ile tilbage i sauanen. Angiveligt skulle dette ligefrem være godt for helbredet.

Ellers kan man også bare tilbringe tid i saunaen hele året rundt, også selvom det ikke er vinter, eller man har frosne søer i nærheden.

For eksempel kan man blive siddende længe og nyde saunaens gus, eller man kan før, under eller efter besøget i saunaen tage en dukkert i vandet, hvis man bor i nærheden af en strand, flod, sø eller andet vandholdigt.

Flere Nyheder